Ветеран російсько-української війни, громадський діяч Олег Симороз вважає, що втеча за кордон народного депутата Артема Дмитрука могла відбутися за погодженням з вищим політичним керівництвом країни.

Про це він сказав в ефірі ГІТу

«Чому не втримали? Риторичне питання – а чи намагалися взагалі тримати? Пан Артем Дмитрук, на моє глибоке переконання, втік із країни за єдиної можливості – з погодженням вищого політичного керівництва держави, тому що він медійна людина, тому що він народний депутат України, тому що про нього останні тижні говорила абсолютно вся країна. Я глибоко переконаний, що з таким шлейфом, прийняти таке одноособове рішення жоден прикордонник, жоден працівник ТЦК ну просто не могли, це нереально, неможливо і не коштує це тих грошей. Я вважаю, що Дмитрук втік з погодження Офісу Президента України, з погодження Банкової», – заявив Олег Симороз. 

За словами ветерана, особливе обурення викликає той факт, що Служба безпеки України не реагувала на антиукраїнські виступи Дмитрука в Парламенті, що фактично підриває національну безпеку країни. Також дивно, каже він, що Офіс генпрокурора оголосив про підозру депутату через напади на правоохоронця та військового вже після його втечі.