У четвер, 28 жовтня, ввечері біля села Крупа, Луцького району, поліцейські офіцери громади зупинили водія з ознаками наркотичного сп’яніння.

Про це повідомляють на сторінці «шерифів» у фейсбуці.

Правопорушника зупинили за порушення правил дорожнього руху, а саме не було увімкнено ближнє світло фар автомобіля Skoda Fabia в темну пору доби.

Під час спілкування з офіцерами громади у водія були явні ознаки наркотичного сп'яніння: звуженні зіниці, які не реагували на світло, блідий колір обличчя та поведінка, що не відповідала обстановці.

У правоохоронців виникла підозра, що водій може перебувати в стані наркотичного сп’яніння. Для проходження мед освідування в наркодиспансері м. Луцька водій спочатку погодився, однак прибувши в мед.заклад відмовився від проходження огляду в категоричній формі.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ст. 130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» КУпАП. Одночасно у водія був відсутній поліс обов‘язкового страхування. Таким чином на водія склали адміністративні матеріали за ст. 125 та ч. 1 ст. 126 КУпАП.

Тож правоохоронці закликають водіїв буди відповідальними, дисциплінованими, сумлінно дотримуватися Правил дорожнього руху та за жодних обставин не сідати за кермо напідпитку. Адже така «безпечність» часто калічить та вбиває ні в чому не повинних людей.