За даними Bloomberg, міністр фінансів США Джанет Йеллен відмовляється відповідати на дзвінки директора Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої, яка потрапила в скандал через порушення при складанні рейтингу Doing Business.

Ще 16 вересня Світовий банк оголосив, що більше не буде публікувати його і оприлюднив результати розслідування, згідно з яким на укладачів рейтингу тиснули для поліпшення показників Китаю. Розслідування провела юридична компанія WilmerHale.

Минулого тижня британський журнал Economist закликав Георгієву піти у відставку через скандал. Ряд членів Конгресу США закликали президента США Джо Байдена доручити Мінфіну США забезпечити, щоб винні в порушеннях при складанні рейтингу були притягнуті до відповідальності. Георгієва назвала звинувачення проти неї «помилковими і надуманими» та звинуватила офіс колишнього президента Світового банку Джима Ен Кіма в маніпулюванні даними.

Оскільки МВФ зазвичай в Україні асоціюється з позиками, пропонуємо переглянути нещодавню розмову в студії ГІТ з Любомиром Семенюком: 

Скільки громадяни платять за популізм із трибун?