Уряд вніс зміни до навчальної програми автошкіл. Про це повідомив прес-центр Головного сервісного центру МВС.

Майбутні водії спочатку будуть проходити весь курс теорії в автошколі, здавати іспит, і тільки після успішної його здачі зможуть братися до практики. 

Теоретична частина складатиметься з п'яти основних розділів:

  • будова і технічне обслуговування транспортних засобів;
  • основи законодавства в сфері безпеки дорожнього руху;
  • основи управління транспортним засобом і вимоги безпеки дорожнього руху;
  • етика (психологічні основи) водія транспортного засобу,
  • медичне забезпечення (надання першої домедичної допомоги постраждалим в ДТП).

Практична частина буде включати практику водіння, а також спеціальні положення щодо категорій. Займатися в автошколі можна буде не більше п'яти годин на день та 25 годин на тиждень. Тривалість занять з теоретичної частини становить 45 хвилин, а практичної – годину. 

“Також будуть оновлені і додані теми з теоретичної та практичної підготовки водіїв. Зокрема, з’являться питання допомоги учасникам ДТП, живлення електротранспорту та визначення поняття “квадроцикл”, – конкретизували в МВС. Нові правила передбачені постановою Кабінету міністрів, яку було прийнято 6 жовтня. Нововведення запрацюють через півроку після офіційного оприлюднення документа.

Якщо практичний іспит з водіння складали на автомобілі з автоматичною коробкою передач, то їздити на авто "з механікою" буде заборонено, і це позначать на водійських правах.

До речі, у водійських правах з’являться нові позначки:

  • медичні показання – наявність у водія окулярів, контактних лінз, слухових апаратів, засобів для спілкування, протезів кінцівок;
  • пристосування транспортного засобу – тільки автоматична трансмісія, ручне керування автомобілем, спеціальні пристосування для управління трансмісією і зчепленням;
  • обмеження на керування транспортним засобом тільки в денні години або в межах певного міста/регіону, або в радіусі декількох кілометрів від місця проживання. 

Ви замислювалися, як саме тримаєте кермо? Японські вчені в невеликому експерименті виявили, що положення рук на "дев'ять і три" – найменше втомлює водія, економлячи зусилля м'язів.

Ланцюжок оповіді проведе вас лише актуальною інформацією про транспортну інфраструктуру Луцька, а серед ємких фактів є, звісно, думки мешканців міста, адже ми – Громадське Інтерактивне Телебачення, передаємо все як є там, де вам зручно, й працюємо завдяки вашій підтримці! РАДИМО ПЕРЕГЛЯНУТИ

В Луцьку у п'ятницю, 8 жовтня на перехресті вулиць Гірна – Рогова, на виїзді до мосту на Ковельській виник знак 3.1, який забороняє рух транспортних засобів, та знак 5.31, який позначає початок житлової зони.