Мар’я Гвоздєва-Тивонюк пройшла навчання за проєктом «Створення персонажа», де опанувала ремесло виготовлення силіконових ляльок. Раніше майстриня створювала мультиплікаційні персонажі лише з пластиліну.

Про це пише Суспільне.

«Подумала, що я ляльки вмію робити, але мені треба було покращити свій рівень і для цього потрібно було отримати спеціалізоване навчання», - розповідає Мар’я Гвоздєва-Тивонюк.

Дівчина виграла конкурс від Українського культурного фонду та навчалася у Києві створювати силіконові ляльки. Каже: пройшла усі етапи створення ляльок від ескізів до фінальної форми.

За гроші з стипендії художниця-лялькарка закупила дорогий матеріал - силікон, з яким раніше не працювала. Разом з чоловіком і режисером мультиплікаційної студії Леонідом Тивонюком мають намір створити мультфільми та анімаційні ролики на соціальну тематику.

Зі слів режисера Леоніда Тивонюка, усі персонажі мають скелет, який дає змогу максимально точно копіювати людські рухи.

Перед зніманням персонажів випробовують, щоб зрозуміти, як працюють пальці, на скільки вони згинаються, як виставити камеру, щоб руки персонажа мали гарний вигляд в кадрі, - розповідає Леонід Тивонюк. Додає: створення анімаційного ролика з ляльками – справа довготривала. За день знімають 3-5 секунд.

Нині подружжя Мар’ї та Леоніда розробило сценарії до кількох анімаційних роликів на тему насилля в сім'ї. Троє персонажів, - каже художниця, - поки чекають на зйомки у коробках за склом.