У реконструйованому відділенні невідкладної допомоги Волинської обласної клінічної лікарні з’явився новий 160-зрізовий комп’ютерний томограф фірми Canon.

Про це, у прямому ефірі телеканалу ГІТ, розповів завідувач рентгенівським відділенням Волинської обласної клінічної лікарні Ігор Видиборець.

За словами Ігоря Видиборця, на цьому томографі зможуть проводити обстеження ургентних пацієнтів, які потребують якісної та швидкої діагностики.  Зокрема, йдеться про хворих із різноманітними травмами,  гострими серцевими станами та загостреннями різних патологій внаслідок захворювання на коронавірус. 

«В нас зараз стоїть 16-зрізовий комп’ютерний томограф тої самої фірми Він себе зарекомендував як хороший апарат, - розповідає Ігор Видиборець. - А це 160-зрізовий. Кожен зріз означає, що швидше проходить обстеження і відповідно зменшується опромінення. Суттєво збільшується швидкість обстеження. Відповідно, людина в два рази менше отримує опромінення.»

В цьому відділенні також є новий рентгенівський апарат. Зі слів Ігоря Видиборця, у ньому вбудовані цифрові приймачі-детектори, які дозволяють буквально за хвилину побачити результат рентгенівського знімка. Цей апарат теж розрахований на прийом пацієнтів, які потребують швидкої, екстреної допомоги. 

Уся ця нова апаратура, яка з'явилася в обласній лікарні після реконструкції відділення невідкладної допомоги, дозволить скоротити черги на діагностику в цьому лікувальному закладі.

Детальніше про роботу рентгенівського відділення Волинської обласної клінічної лікарні дізнаєтеся із повного відео інтерв’ю Ігоря Видиборця нашому телеканалу.