Протиправну діяльність молодиків задокументували співробітники управління боротьби з наркозлочинністю в області спільно зі слідчими Луцького районного управління поліції.

У рамках опрацювання оперативної інформації на одній із вулиць міста поліціянти виявили 18-річного уродженця Нововолинська під час відшукання «мастер-клада», так званої закладки з великою кількістю заборонених речовин для розповсюдження.

На місці виявили 30 згортків з речовиною Альфа «PVP», їх вилучили та скерували на експертизу до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад 10 тисяч гривень.

Поліціянти встановили, що «мастер-клад» молодик забирав для свого спільника, 18-річного мешканця Володимир-Волинського району, який виконував обов’язки закладчика в одному із телеграм-каналів з розповсюдження наркотичних та психотропних речовин.

Нині у поліції за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.