Суддя Рожищенського районного суду Наталія Шептицька розглянула адміністративний матеріал, що надійшов з Відділу поліційної діяльності №1 (місто Рожище), про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого затримали п’яним за кермом.

Про це йдеться у постанові суду від 11 листопада, пише Район.Рожище.

Чоловік 14 жовтня о 17:50 у селищі Дубище, по вулиці Зеленій, керував автомобілем Opel, з ознаками алкогольного сп’яніння: чути різкий запах алкоголю з ротової порожнини. На вимогу поліціянта пройти огляд щодо визначення стану алкогольного сп’яніння відмовився в присутності двох свідків.

У судове засідання водій не з’явився. 10 листопада він подав суду заяву, в якій просить відкласти розгляд справи, оскільки не може прибути у судове засідання через карантинні обмеження.

При ухваленні рішення щодо розгляду справи у відсутності підсудного суд враховує ту обставину, що на території усієї Волинської області діє «червоний» рівень епідемічної небезпеки. 21 жовтня набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень на жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки. Стосуються вони регулярних та нерегулярних перевезень і йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Проте, дані норми та обмеження не застосовуються до міських та внутрішньообласних перевезень, – зазначено у постанові суду.

Суддя вирішила, що посилання чоловіка на неможливість прибути у судове засідання через карантинні обмеження є безпідставним та необґрунтованим, і не є поважними причинами неприбуття у судове засідання. Інших поважних причин неможливості прибути у судове засідання у своїй заяві він не зазначив.

Суддя постановила визнати водія винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, та накласти на нього 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Окрім того, чоловік має сплатити в дохід держави 454 гривні судового збору.