На Волині оштрафували керівника компанії, який намагався ошукати митників та провезти через «Ягодин» літак, вдвічі занизивши його вартість.

Справу розглядали у Любомльському районному суді за матеріалами, що надішли від Волинської митниці, пише ІА «Волинські новини».

Нагадаємо, у червні цього року на митний пункт пропустку «Ягодин» прибула вантажівка «МАН». Згідно з документами, які надав водій митникам, ТОВ «Техніка та обладнання» перевозило надлегкий комерційний двомісний літак «Bristel LSA», який був придбаний у чеської компанії за 65 тисяч євро.

Але під час здійснення митного контролю від чеської компанії «BRM AERO» отримали товарно-супровідні документи, згідно з якими літак було продано за 124,9 тисячі євро або 4,1 мільйона гривень.

Тобто керівник ТОВ «Техніка та обладнання», перевозячи через митний кордон комерційний двомісний літак, приховав від митного контролю правдиві відомості.

Проте він своєї вини не визнав, а в суді пояснив, що літак був придбаний у чеської компанії за 65 тисяч євро. Після затримання транспортного він звернувся до чеського партнера, який повідомив, що сталася помилка з вини його працівника. Але вносити будь-які зміни в чеські митні документи він відмовився, мовляв, на це буде негативна реакція податкових органів.

Керівника компанії визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 МК України (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) і оштрафували 4,1 мільйона гривень. Також в дохід держави конфіскували надлегкий комерційний двомісний літак «Bristel LSA».

Крім того, на користь Волинської митниці стягнули 56,5 тисячі гривень за зберігання транспортного засобу.