Вакцинувати дітей від коронавірусу із 12 років в Україні наразі неможливо. Педіатри не мають протоколів дій і не мають вакцини для дітей.

Про це написала на своїй сторінці у фейсбуці співробітник Українського інституту національної пам'яті на Волині Леся Бондарук.

«Минулого тижня влада оголосила про можливість щепити дітей від ковіду з 12-ти років. Але! В Луцьку це неможливо! Педіатри НЕ мають протоколів дій і НЕ мають вакцини для дітей. Дозвонилася на «гарячу лінію» МОЗ, а там підтвердили, що поки дітей не вакцинують, а також запитали, чому ми віримо тому, що кажуть з телевізора. Тобто офіційні заяви керівництва МОЗ – туфта? Я вакцинована і хочу свою дитину також захистити», – пише лучанка.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України ухвалило рішення дозволити вакцинацію дітей у віці від 12 до 17 років від коронавірусу з використанням вакцини виробництва Pfizer/BioNTech. Вакцинація для дітей дозволена незалежно від їх приналежності до певних груп ризику. Відповідний наказ опубліковано на сайті МОЗ 13 жовтня. Його видали на підставі доповіді НТГЕІ 1 жовтня 2021 року.

Натомість лучанка оприлюднила запис розмови з педіатром, з якої зрозуміло, що наказ досі не виконаний.