В МЗС Туреччини заявили, що Україна повинна перестати використовувати вираз "турецький Bayraktar" для куплених ударних безпілотників, які використовуються на Донбасі. "Україна повинна припинити використовувати нашу назву", сказав Чавушоглу, якого цитує видання ABC Gazetesi.

Олександр Стеренчук написав у своєму instagram:

Та що ж тут думати? Якщо турки просять переіменувати Байрактар, то його слід назвати Бандера. Уявіть заголовки новин: "Бандера підірвав бомбою російську гаубицю". Кремль піною удавиться в перший же день".

Раніше Олександр Стеренчук жартував, провокував і  ділився досвідом своєї творчості з ведучим студії ГІТ Віктором Калиткою. 

Нагадаємо, 26 жовтня українські військові знищили російську гаубицю Д-30 на непідконтрольній частині Донбасу – бойовики якраз вели з неї вогонь. Це вперше ЗСУ задіяли ударні дрони, які з весни 2019 року є в ЗСУ. Та армійцям потрібні й інші безпілотні літальні апарати (БПЛА). Турецькі безпілотники "Байрактар" можуть почати виготовляти в Україні з повним циклом виробництва і його запуску можна очікувати через "місяці, а не роки", за словами посола України в Туреччині.

"Половина тих, з ким я навчався, теж звільнилися".

Про пережитки минулого у військовій авіації України, а також власний шлях до професії пілота в ефірі ГІТу розповів колишній льотчик-винищувач Вадим Ворошилов.

Як зазначив гість студії ГІТ, нестача льотного складу почала бути відчутна ще в 2019 році, тому навантаження побільшало на тих, хто лишався працювати, однак не йшлося про лояльніші умови для цих кадрів, мовляв, керівництво повітряних сил не реагує на конкретні пропозиції й не бажає чинити зміни. Зокрема, про надзвичайну кількість бюрократії Вадим Ворошилов поділився в інтерв'ю.