КП «Луцьке електротехнічне підприємство «Луцьксвітло» отримало 56 звернень за жовтень 2021.

Працівники підприємства здійснили роботи з відновлення освітлення на вулицях: Олекси Ошуркевича, 13; Гордіюк, 20а; Даньшина, 68; Ветеранів, 1, 17; Вишківській, 44; Загородній, 4; Олеся Гончара, 9; Митрополита Андрея Шептицького, 34; просп. Соборності, 32а; Відродження, 5. Також налагоджено мережу вуличного освітлення в селах: Жабка; Дачне; Зміїнець; Тарасове. Окрім цього, забезпечено належну роботу світлофорних об’єктів на просп. Відродження, 18; Відродження - кут Писаревськог); вул. Рівненській - кут Авторемонтна; Станіславського, 52а; Київському майдані, 13.

Територія Луцького НВК №24, а саме доріжки до школи та спортмайданчики вже багато років не освітлюються. Хоча це місце навчання, відпочинку, занять фізкультурою і спортом не лише школярів та вихованців ДЮСШа, але й більшості мешканців мікрорайону. Пропонуємо здійснити реконструкцію вуличного освітлення території НВК – Вадим Губський, автор проєкту №17 в Громадському бюджеті.

Світильник може коштувати від півтори тисячі гривень до 6000-7000. Крім світлодіодного контролера, потрібно зважати на блок захисту від перепадів напруги, розуміємо, що краще оснащений світильник буде дорожчий від типового.

Раніше в студії ГІТ очільник "Луцьксвітла" Валерій Мазін коментував різні питання, зокрема розповів, що світлодіоди, які влаштовані в самому світильнику, можуть мати різні типи, від них же залежить яскравість, а от у вартість самого світильника враховано ці та інші компоненти. Дуже багато світлодіодів пропонує китайський ринок, але є свої виробники й в Україні. На об'єктах, де доводилося міняти світильники, була вимога 10 років. Договори підписали за цією гарантією. Якщо в Луцьку вийде з ладу світильник раніше терміну, його замінять за гарантією. Таких ремонтів за останні два роки було менше 5%.