У 19-му турі чемпіонату України з футболу в першій лізі луцька «Волинь» на виїзді зустрічалася з аусайдером першості – командою «Ужгород». Гра закнічилася перемогою «Ужгорода» – 1:0. Єдиний гол, як з’ясувалося, закарпатці забили з положення «поза грою». Проте арбітр його зарахував.

Матч відбувся в суботу, 20 листопада, в Ужгороді на стадіоні «Авангард».

Із перших хвилин матчу гості заволоділи ініціативою, і вже на 4-й хвилині Іван Цюпа міг відзначитися. Пробиваючи штрафний з лівого краю, він влучив у ближній нижній кут, але воротор «Ужгорода» загрозу ліквідував.

По закінченні першої третини тайму ужгородці перевели гру ближче до воріт «Волині», і на 19-й хвилині вихованець волинського футболу Віктор Хомченко небезпечно пробивав із меж штрафного майданчика – м’яч ковзнув по поперечині і полетів за межі поля.

Далі територіальна перевага була в «Ужгорода», але втілити її в голи господарям не вдалося.

Початок другого тайму був дещо схожим із початком першого. «Хрестоносці» понеслися вперед, але цього разу без загострень.

На 55-й хвилині волиняни самі собі привезли гол. Один із наших футболістів невдало переривав пас із протилежного краю на підступах до свого штрафного майданчика, Пеняшко підхопив м’яча, увійшов у штрафний, викотив круглого на Хомченка, і той увігнав кулю в дальній кут воріт «Волині» – 1:0 на користь «Ужгорода».

Проте декілька повторів підтвердили претензії футболістів Волині: Хомченко в момент пасу був в офсайді. Хоча суддя гол зарахував. А система ВАР у першій лізі не працює.

Момент пасу на Хомченка
Момент пасу на Хомченка

«Червоно-білим» не вдалося відквитати цей гол, і «Ужгород» доплюсував собі 3 очки.