У Ковелі розробили містобудівну документацію, якою внесені зміни до детального плану території на вулиці Івасюка.

Про це пише Ковель media.

Розробником її є приватне підприємство «Ковелькомунпроєкт» на замовлення відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету.

Дозвіл було надано рішенням Ковельської міської ради від 27 лютого 2020 року за №63/49.

Містобудівною документацією на вулиці Івасюка передбачається розміщення восьмиповерхового житлового будинку з поліклінікою та торгово-офісними приміщеннями на першому та цокольному поверхах. Територія має площу 0,4455 га. Зміни вносяться з метою врахування вимог будівельних норм «Планування і забудова територій» та «Житлові будинки. Основні положення», які набули чинності у 2019 році. Приведено площу забудови земельної ділянки у відповідність до норм – 25,5% від площі ділянки. 

Проєктний житловий будинок буде забезпечений дитячими, спортивними, відпочинковими та господарськими майданчиками згідно з нормами. Майданчиками для постійного зберігання автомобілів для обслуговування об’єктів громадського призначення та мешканців будинку кількістю 48 машино-місць в межах проєктної території. Решта – 25 машино-місць передбачені на автомобільній стоянці на вулиці Сагайдачного.

Площа забудови складатиме 1279,0,0 кв. м, площа мощення – 2487,0 кв. м, площа озеленення – 1260,0 кв. м.

Пропозиції надаються до 22 грудня 2021 року.

Громадські слухання з обговорення містобудівної документації відбудуться 14 грудня 2021 року о 15:00 в сесійній залі Ковельської міської ради.