Виконком Луцької міської ради оголосив конкурс на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування №9 і №190.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засідання виконкому у вівторок, 23 листопада, повідомляє пресслужба Луцькради.

Заступник начальника відділу транспорту Олександр Середа повідомив, що конкурс оголошується у зв'язку з необхідністю перевезення пасажирів на автобусних маршрутах №9 “Теремнівська – Вересневе”, № 190 “Луцьк – Сьомаки”.

Участь у конкурсі на маршруті № 9 можуть брати міські автобуси категорії М3 класу I з екологічними показниками не нижче Євро-5.

На маршруті №190 допускаються автобуси категорії М3 класу І, ІІ, ІІІ, категорії М2 класу А, В з екологічними показниками не нижче Євро-2.

«Під час минулого виконкому розірвали договір з перевізником на маршруті №9. Причина – невиконання перевізником умов договору. Тому виникла необхідність призначити тимчасового перевізника і оголосити конкурс», – зазначив Олександр Середа.

Конкурс відбудеться 1 лютого 2022 року. Документи від учасників прийматимуть до 11:00 17 січня 2022 року.

До проведення конкурсу та затвердження результатів, згідно з поданою заявою, перевізником на об’єктах конкурсу призначили ТзОВ «Бест Ленад Груп».

Нагадаємо, Луцький міський голова Ігор Поліщук 12 жовтня на своїй сторінці у фейсбуці запевнив, що 22 автобуси нідерландського виробника автобусів VDL на дизелі вийдуть на автобусні маршрути Луцька в листопаді.

На засіданні виконкому 23 листопада у зв’язку із необхідністю проведення конкурсу на перевезення пасажирів на маршруті №9 також внесли зміни щодо пасажиромісткості автобусів та зменшили кількість автобусів. Всього щодня (зокрема, у вихідні і святкові дні також) має курсувати 8 автобусів загальною пасажиромісткістю не менш ніж 60 чоловік. Розрахунковий інтервал руху – 18 хвилин.

Маршрут у прямому та зворотному напрямку пролягатиме вулицями і проспектами:

1) Теремнівська, Рівненська, Відродження, Молоді, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, Винниченка, Словацького, Богдана Хмельницького (Глушець, Паркова), Данила Галицького, Гнідавська, Станіславського, Бенделіані, Дружби Народів, Окружна, Мамсурова, Ранкова, Валерії Новодворської, Корольова, Полонківська (Молодіжна, Межова, Мамсурова) (місця міжзмінного відстою на вул. Теремнівській та вул. Корольова (ЗОШ № 16)).

2) Теремнівська, Рівненська, Відродження, Молоді, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, Винниченка, Словацького, Богдана Хмельницького (Глушець, Паркова), Данила Галицького, Гнідавська, Станіславського, Бенделіані, Дружби Народів, Окружна, Мамсурова, Межова, Молодіжна, Полонківська (Корольова, Валерії Новодворської, Ранкова, Мамсурова) (місця міжзмінного відстою на вул. Теремнівській та вул. Корольова (ЗОШ №16)).

На маршруті №190 має курсувати 1 автобус загальною пасажиромісткістю не менш ніж 15 чоловік. 

Маршрут у прямому та зворотному напрямку пролягатиме вулицями: Конякіна, Карпенка-Карого, Дубнівська, Архітектора Метельницького, Глушець, Ковельська, Червоного Хреста, Володимирська, с. Забороль, с. Олександрівка, с. Антонівка, с. Городок, с. Одеради, с. Сьомаки (місця міжзмінного відстою на вул. Конякіна (АС №1) та у с. Сьомаки)