Зараз багато людей цікавляться здоровим харчуванням, але не у кожної людини є правильне уявлення про те, яким повинен бути раціон. Досі ще поширені застарілі погляди на дієти.Наприклад, багато років дієтологи вважали, що жирна їжа — причина набору ваги. Проте, фахівці прийшли до висновку, що призводить до ожиріння не надлишок ліпідів, а висока калорійність раціону.

Але міф про шкоду жирної їжі зберігається і нині. Це, у свою чергу, стало причиною популяризації знежирених продуктів. Але звернімося до науковці, які стверджуть, що їжа зі зниженою концентрацією ліпідів шкідлива для серцево-судинної системи. Адже у таких продуктах надлишок цукру і смакових добавок, які користі точно не приносять.

Сучасні фахівці вважають, оптимальне меню для підтримання нормальної ваги — це харчування, у якому збалансовано кількість жирів, білків і вуглеводів. Як знайти «золоту середину» в здоровому харчуванні. Чи варто відмовлятися від смаколиків і стрімголов бігти у фітнес центр щоб створити ідеальну фігуру? Повірте, більшість стереотипів про харчування, спорт і здоровий спосіб життя – міфи і їх ми сьогодні розвінчаємо із фітнес-тренером Віктором Мандзяком.