До Національного антикорупційного бюро передали кримінальне провадження про зловживання на Волинській митниці, які нібито допомагали невідомим в контрабанді цигарок.

Таке рішення ухвалив прокурор Волинської обласної прокуратури, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 29 вересня Державно бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокурорів Волинської обласної прокуратури повідомили про підозру волинському митнику. Йдеться про головного державного інспектора відділу митного оформлення №4 Волинської митниці Держмитслужби Володимира Дзеніка.

За версією слідства, він зловживав службовим становищем, що призвело до ненадходження до держбюджету приблизно 46 млн грн. Також він вніс недостовірні відомості до службових документів, а саме записав ввезення в Україну цигарок як керамічної плитки. Під час обшуку складських приміщень органи правопорядку вилучили понад 1 млн пачок тютюнових виробів. Встановлено, що партію цигарок незаконно ввезла з Білорусі група зловмисників, а митник допоміг не платити їм акциз на цигарки.

Пізніше справу передали до НАБУ, але в ній закінчувалися строки розслідування 29 листопада. Тому детектив подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про продовження слідства. Суд його задовольнив і продовжив слідство до 29 квітня 2022 року.