Активіст і ветеран Народного руху України Зосим Колбун із Нововолинська повернув міському голові Борису Карпусу орден «Незалежна Україна», вручений йому на День Незалежності.

У зверненні до мешканців Нововолинська, опублікованому у фейсбуці, першорухівець пояснив, що йде на цей крок, бо не хоче отримувати нагороду від міського голови, який не виконав своїх обіцянок.

Зосим Колбун, зокрема, пише:

«Під час останньої виборчої кампанії 25 жовтня минулого року з виборів мера Нововолинська народний депутат Ігор Гузь звернувся до нас, першорухівців – З. Колбуна, А. Бідзюри, світлої пам'яті Є. Кліндухова – із закликом: "Ну, поясніть мені, чому ця людина – В. Б Сапожніков – так довго сидить на цьому місці?" Ми, противники "Нововолинського Лукашенка", допомагали, але при умові, що новий претендент на крісло міського голови – Б. С. Карпус – буде продовжувати процес декомунізації міста, яке народилось при сталіні. Новий мер керує містом і не збирається виконувати свої обіцянки».

Зосим Колбун перелічує невиконані обіцянки Бориса Карпуса.

У Нововолинську продовжують продовжують бути недоторканими пам'ятники епохи сталінізму:

– зманіпульоване мозаїчне панно на будинку 3 за спиною пам'ятника Т. Г. Шевченку;

– монументальний герб неіснуючої держави СРСР на території шахти 3;

– фейковий пам'ятник героям 2- го (Володимир-Волинського) укріпрайону.

«Дух Сапожнікова продовжує домінувати над містом. Користуючись нагодою першого зібрання робочої групи по декомунізації, я передаю орден "Незалежна Україна" голові робочої групи В. Р. Скриннік для повернення його міському голові Б. Карпусу», – пише громадський активіст.

Він зазначає:

«Я, Колбун Зосим Потапович, не хочу надалі приймати цю високу нагороду з уст і рук брехуна Б. Карпуса. А ще більший брехун нардеп І. Гузь, який обіцяв зробити публічний аудит діяльності В. Б Сапожнікова і допомогти заснувати муніципальну газету».