Із понеділка у зв’язку з введенням на Волині червоної зони громадським транспортом зможуть користуватися лише особи, які можуть пред'явити ковід-сертифікат, негативний ПЛР-тест, дійсний 72 години, або довідку про те, що перехворіли коронавірусною інфекцією.

Про це під час брифінгу розповіла головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, пише ІА Волинські новини.

У червоній зоні в громадському транспорті пасажири можуть займати лише сидячі місця. Перевезення пасажира дозволяється за умови наявності в нього ковід-сертифікату, негативного ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години, або довідки про те, що він перехворів. Якраз міський транспорт, де люди тісно контактують між собою, є вкрай небезпечним для поширення цієї інфекції, – зазначила вона.

Як додала, ті самі вимоги стосуються і міжміського транспорту: «Є поліція, держпродспоживслужба, управління праці, інші контрольні служби, які мають повноваження для того, щоб вибірково здійснювати перевірки. Відповідальність несе і власник, у цьому випадку перевізник, і громадяни, які не виконують вимоги».

Нагадаємо, на Волині за останню добу зареєстрували 612 нових випадків COVID-19, із них дітей – 49, медичних працівників – 11. Померло 13 людей.