Ми живемо в Україні, це такий в позитивному сенсі острів свободи, бо тут можна робити багато, наприклад, музику – як "Закрите суспільство", вважає Григорій Маклай, співзасновник культурної спілки "Ситуаційний Фронт".

Чомусь у мейнстрімному медіа право на сатиру мають лише обрані. Наша друга за популярністю пісня "Арсен Аваков, захисти" – відвертий стьоб, але багато користувачів Твітера не помітили цього, ніби ми віримо в це все. Ситуаційний Фронт ми задумували з посиланням до ідеології Ґі де Бора – пробуджувати людей до певної дії в культурному плані засобами провокації, іронії, маніфестації абсурду.

Останнє з цікавого, що я прочитав, це "Дезінтеграція Системи" (автор Франко Фреда).

– Яка ваша головна аудиторія за віком і статтю?

– 15-25 років, більше чоловіків.

– "Дівчинка з укртві" має реальний прототип?

– Так, але там перебільшений образ і це те, з чого потрібно сміятися, а не те, на що потрібно ображатися. Це вона, дівчинка, яка за все хороше проти всього поганого.

– Яка пора року в цілому році триває найкоротше для Григорія Маклая?

– Зима.

– Коли новий альбом?

– У січні, може, під новий рік.

Ми – нація вроджених націонал-анархістів" – Григорій Маклай

Ігри, фільми, серіали, картинки і бувальщини. Чому нам часто пропонують щось таким, яким воно насправді не було? Як полюбити історію, розуміючи її, навіть якщо атаки фактів і дат не для вас? Розгортайте цей список відтворення і вихоплюйте цікавинки і жарти, адже ми запросили класних молодих людей, наготували чимало ілюстрацій і жваво розмовляємо. Дивіться в продовження теми випуск подкасту "ТРОЩА ПОБРЕХЕНЬОК" про вікінгів в масовій культурі і їх зв'язок з Україною, серіали "Вікінги", "Рим", набіги й городища говоримо в ефірі Громадського Інтерактивного Телебачення. Гості студії – студенти, співорганізатори Історичного Дискусійного Клубу ВНУ імені Лесі Українки. Ведуча Ярослава Савош.

Ексклюзивна рубрика, яка потрібна кожному олімпіаднику, школяреві, сучасному вчителеві й тому, хто "забив" на все, чим жив світ до появи Ютубу.

Як кажуть Дмитро Макарук і Богдан Воєвода, питанням самовизначення етносу чи нації (гарантоване конвенцією ООН) часто маніпулюють геополітичні противники. Оголосити якусь групу терористів, повстанців, диверсантів пригніченою меншістю, придумати історичну спільність, якої не існувало, і з допомогою цього розколювати країну, вести бойові дії, виправдовуючи агресію". До речі, у нас є ТікТок, саме в цьому відео ви дізнаєтесь про легендарний трек ЗОМБІ та маловідомі відомості про ірландський рух.