У 2022 році на річці Стир у Центральному парку Луцька відкриють прокат човнів.

Про це під час засідання виконавчого комітету 1 грудня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, пише ІА Волинські новини.

З його слів, необхідно завершити наведення порядку на річці Стир, зокрема, повитягувати затоплені дерева та очистити замулені ділянки річки на території міста.

Це потрібно зробити для того, щоб зберегти цю річку і зробити доступною і для тих, хто купається, займається греблею чи іншими видами спорту, а також для тих, хто буде використовувати її у розважальних цілях, адже наступного року відкриємо в парку прокат човнів. Ми маємо річку, тож повинні докласти максимум зусиль, щоб вона була в хорошому стані, – звернувся міський очільник до начальниці відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак.

Заразом він зазначив, що минулого року, коли впав рівень води в Стиру, окремі острівки із мулу проступали на поверхню у районі заплави на вулиці Ковельській.

Вже наступного року необхідно починати роботу з очищення, бо ще декілька років і Стир замулиться до такого стану, що це вже буде не річка, а болото, – підкреслив міський голова.