Новий рік вже зовсім близько і багатьох хвилює питання, що поставити на святковий стіл, щоб і гості були ситі, і символ 2022 року – Блакитний Водяний Тигр – залишився задоволеним.

Тигр – це всеїдна і невибаглива у їжі тварина, тому на новорічний стіл можна поставити будь-яку страву, але є обмеження.

Тигр їсть дуже багато м'яса, тому на святковому столі воно має бути обов'язковим. Це може бути як м'ясо птиці (курка, гусак, качка, індик та ін.) так і свинина, і баранина.

При цьому яловичину ставити на стіл не треба. За легендою, одного разу Бик переміг Тигра у сутичці та висміяв його, тому ці тварини на Сході вважаються найлютішими ворогами.

Готувати м'ясо треба одним великим шматком. Після приготування можна розрізати на шматки і подавати на стіл. При цьому м'ясо можна смажити та запікати або варити. Крім того, до столу можна подати шашлик.

На святковому столі також має бути обов'язково м'ясна або ковбасна нарізка.

Що робити, якщо не їсте м'ясо

Також можна створити вегетаріанське меню. У такому разі можна зробити страви із соєвого м'яса. Це можуть бути котлети, відбивні, гуляш, паштет, спекотне та інші страви.

Соєве м'ясо можна подавати з різними соусами, які внесуть різноманітність.

Гарніри

М'ясо досить важка їжа, тому гарніри необхідно зробити легшими. Можна подати на стіл картопля, кабачки, морква, буряк, баклажани та капусту.

Овочі можна подавати вареними, тушкованими, або на грилі. Вони можуть бути зроблені на пару, запечені в духовці і т.д.

Символ року буде радий, якщо гарнір матиме жовтий або помаранчевий колір. Тому можна додати моркву чи кукуруму, шафран.