Під час зустрічі у Луцьку члени Люблінського трикутника затвердили дорожню карту та підписали документ про стратегічну комунікацію.

Про це розповів під час пресконференції заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький, - пише Суспільне.

Зі слів Миколи Точицького, впродовж попередніх зустрічей члени Люблінського трикутника розглядали питання, пов'язані з безпекою на білоруському та на українському кордоні. Сьогодні ж підписали документ про стратегічну комунікацію. Також під час зустрічі: «Польща підтвердила підтримку щодо вступу України в ЄС та НАТО», - каже Микола Точицький.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач висловив свою підтримку українцям, які будують демократичну проєвропейську державу.

З його слів, польські кордони добре захищені від мігрантів, які намагаються потрапити до країни з боку Білорусі. «Такий ризик існує і для України. Партнери з ЄС та НАТО готові надати підтримку Україні у разі аналогічної ситуації», - додав Марцін Пшидач.

Заступник міністра закордонних справ Польщі сказав, що сьогодні обговорили спільні можливості та як на постійній основі здійснювати заходи боротьби у контексті гібридних атак. Висловив сподівання, що такі зустрічі допоможуть це подолати.

«Обговорили гібридні атаки з боку Білорусі, які загрожують Польщі та Литві та ситуацію на українському кордоні, наростаючу присутність Росії там. Обговорили як це можна стримувати. Яким чином можна посилити відповідь країни на ескалацію ситуації на кордоні України», - прокоментував тристоронню зустріч заступник міністра закордонних справ Литви Мантас Адомєнас.

У результаті зустрічі підписали спільний план дій з протидії щодо дезінформації та ще раз обговорили забезпечення технічних можливостей для протидії.