Протягом останніх кількох десятиліть джинси стали одним з основних предметів нашого гардеробу. Ми їх носимо і на роботу, і вдома, і на прогулянки з рідними. Напевно, ви замислювалися про те, навіщо потрібна маленька кишенька, яка є практично на кожній парі улюблених штанів, а також чому кишені декоровані металевими заклепками.

Про це пише Телеграф з посиланням на видання The Sun.

Металеві заклепки на джинсах з'явилися в 1873 з подачі американського кравця Джейкоба Девіса. У його ательє Сан-Франциско постійно зверталися місцеві робітники з обірваними кишенями. Джейкоб вирішив позбавитися цієї проблеми за допомогою металевих заклепок, які повинні були попередити обривання кишень.

У Джейкоба Девіса не вистачило грошей, щоб використати цю ідею в масовому виробництві джинсів, і він звернувся за допомогою до Леві Страуса. У результаті піонери джинсової компанії Levi Strauss & Co навіть отримали патент США на заклепки, описані як елемент поліпшення кріплення кишенькових отворів.

Заклепки на якийсь час зникли з джинсових штанів за часів Другої світової війни. Це було з тим, що тоді весь метал прямував потреби армії. Згодом вони повернулися на джинси. А зараз металеві заклепки на улюблених штанах, як і бантик на бюстгальтерах, втратили своє практичне призначення і залишаються, швидше, данину історії.