Відомий випадок, коли у новорічну ніч людина запалила феєрверк, однак той не спрацював, коли ж людина пішла перевірити причину і зазирнула до коробки, салют вибухнув. Причина затримки феєрверка не має значення, коли в результаті: реанімація з важкими травмами обличчя і шоковий стан.

ДСНС застерігає, що вдома ялинку необхідно встановлювати лише на стійкій основі, причому так, щоб гілки не торкалися до стін і стелі, а також були на безпечній відстані від електроприладів. На ялинку забороняється встановлювати свічки, бенгальські вогні та прикрашати її легкозаймистими матеріалами.

Зважайте і на ремонт будівлі, адже може бути таке, що в процесі утеплення її обшили горючим матер'ялом. Днями вогнеборці кілька годин гасили пожежу в Рівному саме через те, що пінопласт ускладнив завдання.  Взимку зростає кількість пожеж, спричинених неправильною експлуатацією піротехнічних виробів та електрогірлянд низької якості або ж взагалі несертифікованих засобів ілюмінації. Ірина Варварук розповіла, що поліцейські спільно із рятувальниками проводять перевірки на ринках та у торгових закладах району для виявлення незаконної реалізації піротехнічних засобів, навчання населення правилам поводження з небезпечними пристроями.

17 грудня вранці у селі Крухиничі Володимир-Волинського району рятувальники 15-ої Державної пожежно-рятувальної частини смт Локачі Володимир-Волинське РУ ГУ ДСНС України у Волинській області відбуксирували рейсовий автобус «Нововолинськ-Локачі», що з’їхав з дороги на узбіччя, вкрите талим снігом. Напередодні вночі рятувальники цього підрозділу відбуксирували два легкові автомобілі, що потрапили у ґрунтову колію та застрягли на бездоріжжі біля села Губин Затурцівської сільської громади. У одному легковику перебували троє людей, в іншому ще четверо та немовля віком півроку.

На Волині погода мінлива як жінка. Без крайньої необхідності намагайтеся не виїжджати на дороги в час ожеледі, густого туману, навал нерозчищеного снігу. Ми допомагаємо витягувати автівки з кюветів, а сьогодні вночі в одній з автівок перебувало шестимісячне маля. Подорожі це добре, але варто утриматися від них в таку пору. — поділилась Ірина Варварук у студії ГІТ 17 грудня.

Фізики Валентин Савош і Григорій Кобель продемонстрували тест на реакцію з допомогою одної лише лінійки. Проста формула і ви можете розрахувати, скільки часу мине, доки ви приймете рішення. При цьому попередня дія триватиме. Загострює ситуацію, якщо в цей момент ви рухаєтесь в автомобілі, бо щонайменше три метри (за гарної реакції), автомобіль встигне проїхати, й аж після цього у мізках опрацюється побачене й почнуться роздуми. Крім того, фізики змоделювали ситуацію на мостах і перехрестях, таким чином відповіли на питання про ДТП й затори: