Сьогодні дізнався, що 1 тис. гривень у «Дії» підлітки навчилися витрачати на алкоголь. Просто купують бухло у кіно з телефону, і воно пропускає. Перевірте самі, якщо бажаєте, просто заплатіть карткою «єПідтримка» за пиво у кіно з телефону.

Про це пише видання Гордон з посиланням на фейсбук-сторінку Микити Книша.

Підлітки виявилися розумнішими за авторів обмежень, це багато про що говорить. Федоров та Зе хотіли стати спонсором підтримки культури, а стали спонсорами алкоголю серед школярів, студентів та молоді. (Так я знаю, що виплати з 18 років.)

Це ще одна ілюстрація того, про що я регулярно говорю: якщо архітектор (автор) системи чи закону – некомпетентний ідіот, то нічого не працюватиме. До кожного закону потрібна підзаконка, роз'яснення та деталі імплементації, а потім зворотний зв'язок знизу «чому не працює» і повертаємось до пункту один і роз'яснень – і так по колу. Це складний шлях, якого профанатори не подужають. Вони казали: це 1 тис. гривень дозволить людям витратити гроші на культуру, освіту. А за фактом: ці гроші витрачають на купівлю алкоголю на Новий рік.

Ось фотопідтвердження знайшов уже у друзів у стрічці. Шах і мат. Офіс президента України, Міністерство цифрової трансформації, Олексій Вискуб, Михайло Федоров – чекаю на ваші виправдання про те, що це «поодинокий випадок» і «ці хакери знову якесь марення пишуть і всі брешуть, ви не розумієте, це інше», або моє улюблене від Миші: «кібербезпека переоцінена».

Журналісти, Юрій Бутусов, Тетяна Доцяк, Максим Бутченко, натякну вам ще: у нас у країні є кримінальна відповідальність за нецільове використання коштів. Якщо гроші виділяли умовно «на культуру», але створили при цьому можливість купівлі алкоголю і за фактом витратили на алкоголь, це є нецільовим використанням коштів. У нормальній світській країні Євросоюзу це привід посадити якогось міністра, який таку можливість створив.

Служба безпеки України НАБУ вносите з фіскалами ст. 209 ККУ, 191 ККУ, 365 ККУ. Коли влада зміниться, буде чудова нагода їх наздоганяти. Я все зберігаю, хлопці, влада міняється раз на п'ять років, у вас залишилося лише два роки, ми вміємо наздоганяти і за кордоном. За ці гроші точно хтось відповідатиме рано чи пізно.

P.S. Від мене особисто: ви бодай «Чернігівське» купуйте, а не Hougarden, підтримайте наших пивоварів, якщо не підтримуєте культуру. МСС-код «кіно» 7832 до цього взагалі використав хтось? Зараз все можна продавати під 7832, а потім сказати «маю право на помилку». Типу, ми не знаємо, як «Космолот» платежі проводить, як «не гральний бізнес». Для просунутих: просто міняємо код платежу і витрачаємо тисячу завгодно. Не дякуйте.