«Укрзалізниця» 30 грудня відправила у перший рейс двоповерховий електропоїзд Skoda за маршрутом № 747 Київ–Львів.

Два роки цей поїзд не експлуатувався, оскільки потребував значного та вартісного ремонту. Під час робіт відремонтували екіпажну частину поїзда, гальма, всі системи життєзабезпечення поїзда, оновили інтер’єр: замінили покриття підлоги, перетягнули крісла, замінили вікна, відновили покриття внутрішніх панелей". – Голова правління компанії Олександр Камишін 

Поїзд обладнаний:

  • розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира;
  • сповивальними столиками в головних вагонах;
  • пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю;
  • тримачами для велосипедів;
  • кондиціонерами;
  • вакуумними туалетами;
  • системами відеоспостереження, вентиляції, пожежної сигналізації та пожежогасіння.

Електропоїзди Skoda раніше курсували на маршрутах Харків-Сімферополь і Донецьк-Сімферополь. Після анексії Криму їх перевели на інші маршрути. Один пустили між Києвом і Харковом, другий – між Києвом і Тернополем.

Ремонт 6-вагонного електропоїзда чеського виробництва Skoda 2012 року будівництва проводився на "Київському електровагоноремонтному заводі".

Електропоїзд складається із шести двоповерхових вагонів, має 636 місць, з них 46 – першого класу, 590 – другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію із швидкістю до 160 км/год.

Додатково «Укрзалізниця» планує представити партію нових пасажирських СВ-вагонів 2021 року виробництва. Під час їх модернізації та виробництва були враховані пропозиції пасажирів. Наприклад, пульт керування освітленням встановлено нижче, щоб ним було зручно користуватися пасажирам будь-якого зросту. Також змінено конструкції опускання столика, нижньої полиці та відкриття сміттєвих баків прихованою педаллю. Для пасажирів з порушеннями зору передбачено контрастну вхідну зону та додаткове освітлення сходів, підсвітку номерів купе. У наступних вагонах нової партії також буде додатково зроблено маркування шрифтом Брайля. З нових вагонів цієї та попередньої партії вже сформовано склад поїзда №229 Київ-Ужгород. Квитки на нього вже надійшли у продаж.

У Чехії такі двоповерхові електропоїзди використовують на приміському сполученні, на дистанціях максимум 60-70 кілометрів". – Іржі Прецлик, заступник посла Чехії в Україні