Президент України Володимир Зеленський підписав у середу, 8 грудня, Указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня місцевого самоврядування».

Про це йдеться на сайті глави держави, – пише Ковель медіа.

Володимир Зеленський постановив «за вагомий особистий внесок у державне будівництво, розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм» нагородити орденом «За заслуги» ІІІ ступеня Кондратовича Юрія Вікторовича – начальника управління економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Відомо, що спочатку Юрія Кондратовича хотіли відзначити іншою державною нагородою – орденом Данила Галицького.

Юрій Кондратович на своїй сторінці у фейсбуці доволі бурхливо відреагував на журналістську публікацію.

«Мене важко чимось здивувати, але те що я прочитав спочатку звучало як жарт чи можлива помилка, бо тижнем раніше мені натякнули, що з нагоди Дня місцевого самоврядування можливо я отримаю подяку від Волинської обласної державної адміністрації. А тут орден! І ось з’являється ціла стаття-сенсація про дану подію від справжнього майстра написання гостросюжетних романів. Потрібно мати великий хист, щоб в одну мить «демонізувати» людину та піддати її загальному осуду, прокльонам, яких не побажаєш навіть ворогам, завдати душевного болю рідним, а ціна усьому – збільшення кількості переглядів сайту посередництвом публікації ось таких «новин» – написав він з обуренням».

Згодом виявилося, що ініціатором нагородження Юрія Кондратовича є Ковельська районна державна адміністрація, а міський голова Ігор Чайка через все це навіть звинуватив Волинську ОДА.

На сесії Ковельської міської ради 25 листопада Ігор Чайка сказав таке:

«Ситуацію знято. Ви знаєте, що вона довго полемізувалася в інтернет-середовищі, і я написав свою думку. І мушу сказати, що сам кандидат на цю нагороду Юрій Кондратович написав самовідвід, тобто він відкликав свою кандидатуру. Чому це вийшло? Ну це питання до ініціаторів подання. Я ж не був ініціатором. Як вони обирали? Ми писали йому характеристику, як працівнику виконкому. Я у своєму зверненні на фейсбуці написав, що до нього, як до посадовця, не маю ніяких претензій…»