Із 3 травня 2021 року керівників закладів освіти, культури, спорту та соціального захисту, що належать до комунальної власності міської територіальної громади хочуть стимулювати краще працювати преміями.

Про це йдеться в проєкті рішення «Про преміювання керівників закладів освіти, культури, спорту та соціального захисту, що належать до комунальної власності міської територіальної громади».

У проєкті рішення пропонується підвищення «стимулюючої ролі премії» за якісне виконання обов’язків керівників закладів освіти, культури, спорту та соціального захисту, що належать до комунальної власності міської територіальної громади.

«Преміювання проводиться з метою посилення мотивації шляхом матеріального стимулювання високопродуктивної та ініціативної праці, підвищення її ефективності, якості, зацікавленості у досягненні кінцевого результату, посилення персональної відповідальності за доручену роботу та поставлені завдання», – пояснює проєкт рішення директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

Затвердити Положення про преміювання керівників закладів освіти, культури, спорту та соціального захисту, що належать до комунальної власності міської територіальної громади. Встановити, що дане Положення застосовується з 03 травня 2021 року, – йдеться в проєкті рішення.

Також зазначають, що в процесі визначення конкретного розміру премії враховується ефективність роботи закладу, рівень виконання керівником посадових обов’язків, а саме:

  • обсяг і якість виконуваних робіт, своєчасне та якісне виконання заходів, передбачених планом роботи;
  •  своєчасне і якісне виконання оперативної роботи, доручень, наказів, розпоряджень;
  • якісне і сумлінне виконання робіт, пов’язаних з організацією процедур закупівель;
  •  своєчасне та якісне подання фінансової, податкової та статистичної звітності;
  •  значні досягнення в роботі, високі показники діяльності закладу;
  •  виконавська дисципліна, дотримання термінів виконання службових документів і доручень керівництва, виконання позапланових робіт;
  •  дотримання трудової дисципліни;
  • ініціативність, упровадження інноваційних форм роботи.

Керівнику закладу можуть встановлюватись такі види премій:

- періодична – за підсумками роботи за місяць, квартал, рік;
- разова – до державних і професійних свят, ювілейних дат, та в інших випадках.

«Розмір премії залежить від виконання показників, зазначених в пункті 2.1 цього Положення, може встановлюватись як у відсотках до посадового окладу, так і в фіксованій грошовій сумі», – пишуть в додатку до проєкту рішення.