Позбавлений згідно з рішенням судів двох інстанцій статусу опікуна над визнаним недієздатним мешканцем Львівщини 48-річний уродженець Грузії Рамаз Цикорідзе, який відомий у статусі так званого «злодія в законі» на прізвисько «Рамаз Багдатський»/«Рамаз Кутаїський», під час судових суперечок з приводу опікунства надав до палацу правосуддя відомості про своє офіційне працевлаштування. Відомості про це містяться в рішеннях Буського районного та Львівського апеляційного судів.

Згідно з наданим поясненням Рамаза Лерійовича та довідці, що міститься на 63 сторінці справи короля злочинного світу, який завдяки використанню «опікунського ноу-хау» отримав можливість задля здійснення легалізації на території України (детально про схему та звитяги Цикорідзе можна прочитати в розслідуванні Dетектив-Info «Опікун в законі»), він офіційно працевлаштований з посадовим окладом в розмірі 6 тис. грн. в ТОВ «Гріненерго». Відповідна компанія зареєстрована в Шацькому районі Волинської області та займається виробництвом добрив і азотних сполук.

Згідно з офіційним реєстром, співзасновниками фірми, де працевлаштувався Цикорідзе, виступають двоє чоловіків.

Перший – це колишній начальник поліції Шацького району Анатолій Оксентюк, який навесні 2017 року подав декларацію після звільнення з посади заступника начальника тренінгового центру ГУНП у Волинській області.

(Анатолій Оксентюк)

Щодо бізнес-компаньйона полковника МВС в «Гріненерго», то ним виступає 42-річний киянин Владислав Поляков, який також має значний досвід спілкування з правоохоронцями.


(Владислав Поляков)

Згідно з повідомленням волинських ЗМІ, у буремні 2000-ні Поляков буцімто зажив слави фахівця у вирішенні делікатних питаннях, пов’язаних з рекетом, тортурами та викраденнями людей. Журналісти вказували на його причетність до кількох випадків кіднепінгу, однак у відкритій частині судового реєстру міститься тільки один обвинувальний вирок достойнику.

З його тексту випливає, що 27 грудня 2012 року Полякова було засуджено Печерським районним судом Києва за викрадення мешканця столиці (ч.2 ст.146 КК України) та привласнення паспорту жертви (ч.3 ст.357 КК України) до 3,5 років ув’язнення. За п’ять днів до цього іншу частину обвинувачень стосовно Владислава Володимировича, згідно яким Полякову інкримінувалося шахрайство (ч.4 ст.190 КК України), вимагання (ч.4 ст.189 КК України) та кіднепінг (ч.2,3 ст.146 КК України) за рішенням суду було виділено в окреме провадження та направлено до прокуратури столиці для організації додаткового розслідування. 10 грудня 2012 року ця справа була закрита постановою заступника начальника слідчого відділу Святошинського РУГУ МВС України в м. Києві.

ТОВ «Гріненерго» Поляков та Оксентюк зареєстрували на початку грудня 2016 року, але їхні прізвища поруч фігурували в повідомленнях ЗМІ ще в липні 2015 року.

Тоді на півночі Шацького району Волині навколо ПП «Флора», що займається вирощуванням лохини, загострився корпоративний конфлікт між колишнім президентом ФК «Волинь» Василем Столяром з тандемом ексочільника «Укрспецекспорту» Сергія Бондарчука і на той час заступника міністра енергетики Ігоря Діденка. На боці останніх під час заворушень 19 липня 2015 року начебто виступав той таки Поляков, який відрекомендовувався в статусі директора «Флори».

(Владислав Поляков (другий зліва) під час скандальних подій на Волині в липні 2015 року)

Що ж стосується Оксентюка, то начальник міліції також особисто брав участь у цих подіях. Згідно однієї з версій, правоохоронцям у скандальній «заварушці» закидали «лояльність» до Полякова і Ко.