Муніципали зробили відомими чоловіків, які викрали статую кликуна на перехресті вулиць Сенаторки Левчанівської та Лесі Українки у Луцьку.

Про це пише пресслужба департаменту муніципальної варти. 

Завдяки оперативним діям працівників Луцького РУП ГУНП у Волинській області та записам із камер відеоспостереження системи «Безпечне місто Луцьк» вдалось розшукати та затримати зловмисників, які викрали статую кликуна на перехресті вулиць Сенаторки Левчанівської та Лесі Українки.

Згідно статті Ст.185 ч.1 Кримінального кодексу України крадіжка майна карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Пресслужба ГУНП у Волинській області пише, що поліцейські провели кропітку роботу, аби оперативно встановити зловмисників, причетних до скоєння злочину, повернути кликуна місту та притягнути їх до відповідальності. Повідомляють також, що зловмисники – лучани віком 25 і 35 років. Чоловіки розказали, що вкрали скульптуру для розваги, однак сьогодні в управлінні поліції щиро розкаялись у скоєному.