У понеділок, 15 березня, до поліції звернувся 46-річний мешканець Ковельського району. Громадянин розповів, що минулого року придбав ліки на одному із сайтів. Цьогоріч же йому зателефонували невідомі та повідомили, що сайт, на якому робив замовлення чоловік є фіктивним, а ліки – неякісні.

Про це пише пресслужба ГУНП у Волинській області.

Чоловіку запропонували допомогу в отриманні грошової компенсації, за це потрібно було заплатити. Заявник погодився і перерахував майже 140 тис. грн на різні рахунки. Далі – зв’язок із шахраями перервався.

31-річний мешканець Володимир-Волинського району через одну із інтернет-платформ придбав мотоцикл. Гроші – понад 20 тис. гривень – перерахував наперед, а у поштовому відправленні виявив не транспортний засіб, а будівельні блоки.

Під час оформлення заявки на придбання телевізора в інтернеті 23-річний лучанин повідомив усі дані своєї банківської карти, внаслідок – з його рахунку було знято чотири тисячі гривень, а продавець техніки на зв’язок більше не вийшов.

За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Нині поліцейські встановлюють причетних до вчинення правопорушень осіб.