На сайті міськради пишуть, що в лютому муніципали прибрали будівельне сміття, замінили дорожній знак, розчистили сніг та зняли бурульки з дахів будинків. 

Про це пишуть на сайті Луцької міської ради. 

У вівторок, 2 лютого, відбулася оперативна нарада. Перша заступниця директора департаменту «Центр надання адміністративних послуг міста Луцька» Тетяна Книш поінформувала присутніх про звернення громадян, що надійшли в групу оперативного реагування «15-80» за період з 1 по 28 лютого 2021 року.

За її словами, за цей період часу до департаменту муніципальної варти було передали 97 звернень.

«Слід зауважити, що інспектори оперативно реагували на всі повідомлення лучан. Таким чином, було прибрано будівельне сміття на вул. Б.Хмельницького, 26; замінено дорожній знак на вул. Крилова, 1; розчищено сніг на парковці біля ТЦ «Варшавський» на вул. Конякіна, біля «Директорії» на вул. Винниченка, 26а, біля магазину «Мінімаркет» на просп. Волі, 29 та магазину «Делікат» на просп. Волі, 54; знято бурульки з дахів будинків на просп. Волі, 6, вул. Винниченка, 27а, Рівненській, 26», – пише пресслужба мерії. 

Зазначимо, що щоденно пресслужба луцьких муніципалів публікує звіти про свою роботу. Так, 16 лютого вони звернулися до власників будівель та споруд про необхідність своєчасного очищення дахів, вікон, водостічних систем та балконів від снігу та льоду.

«Здійснювати очищення дахів та балконів від бурульок мають балансоутримувачі або ж власники будівель. Просимо балансоутримувачів таких будівель, своєчасно здійснювати заходи з очищення дахів будинків та ліквідації буруль», – пишуть муніципали.

Якщо ж власники будинків не знімуть бурульки – пригрозили адміністративною відповідальністю. Також муніципали щодня звітують про накладення штрафів на підприємців, які не розчистили сніг, водіїв, які залишили автомобілі поруч сміттєвих баків тощо. Тож «було прибрано будівельне сміття, розчищено сніг на парковці, біля магазинів, знято бурульки з дахів будинків» не муніципалами, а шляхом накладення штрафів на лучан.

«Інспекторами департаменту буде продовжено здійснення контролю за дотриманням суб'єктами господарювання п.п. 4.27 Правил благоустрою міста Луцька та у разі виявлення фактів порушень, будуть видані приписи на їх негайне усунення», – йдеться на сторінці муніципалів.