У середу, 24 березня, волинським патрульним, які несуть службу на стаціонарному посту «Маневичі», що на автодорозі М-07 (Київ – Ковель – Ягодин), водій, який порушив ПДР, пропонував неправомірну вигоду.

Про це пише пресслужба патрульної поліції Волинської області.

Керманич MAN LE8 не виконав вимогу дорожнього знаку 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено» і для того, аби уникнути відповідальності, керманич поклав грошові кошти на стіл на стаціонарному посту.

Його неодноразово попереджали про кримінальну відповідальність, однак водій продовжував пропонувати неправомірну вигоду.

Також у вівторок, 23 березня, за порушення ПДР і уникнення відповідальності неправомірну вигоду пропонував ковельським патрульним водій Toyota Tercel. Він також не реагував на попередження інспекторів про кримінальну відповідальність.

А 18 березня неправомірну вигоду пропонував водій DAF XF. За порушення ПДР керманича транспортного засобу зупинили патрульні, які несли службу на стаціонарному посту «Явір», що на автодорозі М-07 (Київ – Ковель – Ягодин). Керманич, аби уникнути відповідальності, надав патрульним разом із документами грошові кошти у сумі 200 гривень. Його також попереджали про відповідальність, однак кермувальник не відреагував.

У всіх випадках на місце пригоди патрульні викликали слідчо-оперативну групу та складали адмінматеріали, відповідно до вчинених правопорушень.

Наразі у всіх випадках слідчими відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.