Фахівці КП «Луцькводоканал» здійснили аналіз стічних вод, відібраних у трьох багатоквартирних будинках спальних районів Луцька. Результати виявилися вкрай загрозливими – стоки від будинків перенасичені шкідливими речовинами, майже по всіх показниках є критичні перевищення і подекуди вони в рази перевищують допустимі концентрації.

Про це пише пресслужба КП «Луцькводоканал».

Зібрані дані свідчать про те, що в міську каналізацію потрапляють шкідливі речовини, які порушують процес біологічної очистки стічних вод на очисних спорудах. Навіть сучасні технології не завжди здатні впоратися зі стоками такого рівня шкідливості.

Виявили перевищення вмісту азоту амонійного та фосфатів, переробка яких не була передбачена в наявних системах очисних споруд України. Якість стічних вод критично погіршилась і через надмірне використання низькоякісних мийних засобів, що мають агресивний хімічний склад. Впливають на стан стоків і антисептики, зокрема препарати з бактерицидною дією. У стоках виявили токсичні та техногенні сполуки, які не підлягають біологічному розкладу.