У селі Крупа на гарячому зловили чоловіка, який палив суху траву. Тепер палій заплатить штрафу на понад три тисячі гривень.

Про це пише пресслужба ДСНС у Волинській області.

У п'ятницю, 26 березня, фахівці Луцького міськрайвідділу Управління ДСНС у Волинській області спільно з екологами задля недопущення пожеж в природних екосистемах краю провели профілактичні рейди на території Луцького району.

Під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи учасники рейдів у селі Крупа виявили палія. Його попросили загасити вогонь і роз’яснили, що продукти горіння сухої рослинності створюють загрозу для здоров’я громадян та загрозу для пожежної безпеки екосистем. Але лише роз’ясненнями не обійшлося – Максим М., 1988 року народження, понесе відповідальність відповідно до частини 1 статті 77 прим.1, Кодексу України про адміністративні правопорушення, яким передбачено накладання штрафу у розмірі 3 060 гривень.

Пресслужба ДСНС пише, що, на жаль, із зміною температурних показників активізувалися палії, які щороку завдають чимало збитків не лише екосистемі волинського краю, а й людям, які живуть поруч.

Так, лише учора, 25 березня в області працівники ДСНС ліквідували три пожежі трав’яного настилу: у селах Гута-Камінська Камінь-Каширського, Крупа Луцького та Рудня Рожищенського районів. Загальна площа пройдена вогнем становить 1,7 гектара.