На Волині через паліїв горіли землі запасу та очерет.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

У суботу,  27 березня, горіли землі запасу поблизу Цумані. На локалізацію вогню прибули в тому числі лісівники. Довелося залучати ще й техніку ДП «Цуманське ЛГ». Також сьогодні горить очерет поблизу с. Кошів Луцького р-ну – гасять місцеві мешканці та лісівники ДП «Горохівське ЛМГ».

«Це надзвичайно страшно, тому що очерет – особливо густозаселене місце проживання птахів, тварин, комах. Їм не вижити у такому вогні», – зауважують лісівники. 

Волинян закликають бути свідомими та розуміти, що вогонь знищує все у природі, якій згодом дуже важко відновитися після пожежі.

«Невеликі займання, які виникли, наприклад, в результаті викиду з вогнища жаринок, необхідно гасити негайно, заливаючи водою, засипаючи піском, землею, затоптуючи взуттям, збиваючи мокрими ганчірками, в крайньому випадку – одягом. Бити краще збоку, за напрямом вогню, з невеликим притисканням після удару. А про виявлені загоряння повідомляйте, зателефонувавши «101». Чи за цілодобовим номером (0332) 72 00 54», - нагадують на сайті Волинського ОУЛМГ.