25 березня пішов з життя активний борець за волю та незалежність України, патріот, в'язень сталінських таборів, житель села Полапи, що на Любомльщині, Сергій Піддубенець.

Про це написав у фейсбук-спільноті «Любомльський край» Леонід Самолюк.

«Майже 92 роки вділив Бог Сергію Юхимовичу, який родився за панської Польщі та пережив німецьку окупацію. За підпільну українську боротьбу «загримів» у сталінські табори. Покарання відбував на півострові Таймир, де з часом брав активну участь в Норильському повстанні.  За Хрущова - заслання в Хабаровський край», - пише автор. 

Також Леонід зазначає, що після повернення в рідне село, Сергій Юхимович одружився. Разом з дружиною Вірою виховав трьох дітей, діждався онуків, правнуків. Працював у колгоспі. Все життя боровся за незалежність своєї країни. Після виходу на пенсію, брав активну участь в житті села та району, допомагав будувати церкву. Був частим гостем в місцевій школі, де навчав школярів любити Україну. Неодноразово відвідував патріотичні заходи не тільки в Любомльському районі, та й усієї Волині. 

«Не так давно, коли відзначав свій 90-літній ювілей, згадував нам про свої юні роки, про підпільну боротьбу проти «совєтів», внаслідок чого, потрапив до ГУЛАГу, про життя в Полапах. Читав нам патріотичну поезію, співав пісні, ділився планами на майбутнє...  Світла та вічна пам'ять Вам, Сергію Юхимовичу! Життя Ви прожили недаром, а Ваша боротьба, є прикладом для наступних поколінь українців», - додає Леонід Самолюк.