Перевізник маршруту №107 сполученням Луцьк–Ківерці розповів, що компенсує травмованим у ДТП пасажирам витрати на лікування.

Перевізник та водій маршрутки 26 березня прийшли до лікарні, щоб дізнатися про стан чоловіка, який досі знаходиться у реанімації, пише Суспільне.

Як розповів підприємець, який обслуговує маршрут №107 Сергій Гетманчук, раніше на водія цієї маршрутки скарг не було. Каже: водій визнає свою провину у зіткненні з вантажівкою.

«Звичайно, він винен, бо треба було зробити повну зупинку. Наліво, направо і тільки тоді рух почати. І шофер і я – з кожним зустрінемося, виплатимо, які потратили на лікування, будемо підтримувати до кінця», – каже перевізник.

Водій маршрутки Микола Андрійчук теж травмувався. У керманича зламана рука, забій ребер та подряпини.

Розповісти про обставини ДТП водій не зміг, каже погано себе почуває, лише звернувся через журналістів до пасажирів, яких віз: «Я хочу перед усіма моїми пасажирами, які зі мною їхали, – дуже вибачитися за мою необережність. І у всіх дуже попросити пробачення».

Крім компенсації на лікування пасажири також можуть претендувати й на інші виплати, розповіла директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Смолярчук.

«Відсутність квитків не буде перешкодою, оскільки встановлено факт, що вони були пасажирами, а не гостями чи пішоходами, в рамках кримінального провадження буде встановлюватися, що вони здійснювали поїздку і оплачували кошти за проїзд», – каже Наталія Смолярчук.

Нагадаємо, аварія сталася 25 березня на вулиці Ківерцівській у Луцьку. Маршрутка, яка їхала в обласний центр, зіткнулася з вантажівкою з причепом, наповненим піском. У ДТП травмувалося 9 пасажирів та водій, усього в маршрутному таксі було 15 пасажирів.