У понеділок, 29 березня, відбулася зустріч із мешканцями багатоквартирного будинку по вулиці Львівській, 63. У людей зараз серйозна проблема: вони живуть без даху над головою.

Про це в фейсбуці написав Андрій Білан.

Покрівля будівлі перебуває в аварійному стані довгий час. Зараз там обвалились крокви та балки, а горище відкрите для опадів. Волога потрапляє до квартир, які знаходяться на 5-му поверсі. Тож проблему потрібно вирішувати якомога швидше.

На зборах були присутні директор ЖКП №2 Микола Романюк та заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Надія Календа. Вони розповіли про можливі варіанти виходу з ситуації. Їх два: капітальний або поточний ремонт покрівлі.

Вартість капітального ремонту даху вартуватиме від 300 тисяч гривень. Ця сума є непідйомною для мешканців будинку. Тому очевидним виходом із ситуації є проведення поточного ремонту. Але у цьому випадку людям доведеться зібрати 20% суми від вартості робіт. Поточний ремонт може обійтися у 80-90 тисяч гривень. Таких коштів на ремонт покрівлі в комунальному підприємстві ЖКП №2 немає. Однак їх можуть акумулювати з виплат мешканців цього будинку до кінця року. 

Зараз працівники ЖКП №2 готують протокол зборів та проєкт на проведення поточного ремонту покрівлі 1 та 2 під'їзду будинку на Львівській,63. Наступний крок – пошук фінансів на виконання робіт з відновлення даху.