Для відновлення соціальної справедливості та у відповідь на численні звернення сумлінних платників за комунальні послуги, КП «Луцькводоканал» запровадив новий формат роботи з боржниками за послуги водопостачання і водовідведення.

Про це пишуть на сайті Луцькради.

Злісних неплатників за комунальні послуги у громаді Луцька – лише 5%, але в цілому їх борг становить 25 мільйонів гривень. Враховуючи ситуацію, що склалася, підприємство «Луцькводоканал» започаткувало безпосередню роботу із найбільшими боржниками. Осіб, які без видимих причин місяцями не сплачують комунальні послуги, відвідує комісія за участю керівного складу та з юридичним супроводом, які вивчають життєві обставини, що склалися у конкретної особи.

Пояснюють, що мета такої прямої роботи з боржниками – попередити передачу справ по заборгованостях у суд чи відключення послуг водопостачання та водовідведення, роз’яснити споживачам як вирішити ту чи іншу конкретну ситуацію, виходячи з інтересів клієнта-боржника. Аби не вдаватися до крайніх мір, проводиться робота комісії з відвідуванням боржників за місцем проживання.

Протягом березня комісія відвідала ряд споживачів, які не сплачують за комунальні послуги і мають борг за водопостачання і водовідведення, який перевищує 10 тисяч.

У процесі такої роботи виявилось, що серед боржників – далеко не найбідніші чи соціально незахищені верстви населення, а переважно ті, які мають можливості для сплати за спожиті послуги комунальної сфери. Борги часто виявляються наслідком безвідповідальності та необізнаності в можливостях, які існують для вирішення проблеми наявних заборгованостей, – пишуть на сайті Луцькради.

Повідомляють також, що нині спеціалісти підприємства вивчають кожен конкретний випадок, консультують, ідуть назустріч у пошуках вирішення проблем із боргами за воду. Після вивчення обставин злісних неплатників обіцяють підбити підсумки роботи і ознайомити лучан із реальними історіями боржників та запропонованими варіантами виходу із кризових ситуацій.

Інформацію і фотозвіт про перші результати роботи додаємо. Також найближчим часом підготуємо ще кілька публікацій для обізнаності споживачів, – підсумували працівники КП «Луцькводоканалу».