У вівторок, 13 квітня, Луцькрада зустрілася із перевізниками щодо виконання умов договорів на перевезення пасажирів.

Про це пише депутат Луцькради Михайло Щур на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, найбільше турбувало питання обігу готівки у міському транспорті Луцька. В результаті, більшість учасників наради, дійшли висновку, що виною в обігу готівки, в першу чергу, є бажання водіїв її брати.

«Часто цьому сприяє й позиція власника, чи керівника автотранспортного підприємства, який заохочує водіїв брати готівку. В той же час, наводився приклад, коли власник підприємства заборонив водіям брати готівку, то шестеро водії звільнилися в один день», – пише депутат Луцької міської ради.

Також обговорили проблему того, що на окремих маршрутах автобуси вже понад місяць не доїжджають до кінцевої зупинки на маршруті.

Піднімалось питання про зміну принципу здійснення оплати послуг перевізників. Тобто, якщо зараз перевізник отримує оплату за пасажира, то обговорювалась можливість переходу на оплату за 1 км. Однак, знову наголошувалось, що міська влада готова розглядати різні варіанти співпраці з перевізниками, аби послуги були якісними, але перевізники та їх водії повинні відмовитись від готівки, – пише Михайло Щур.

Він додав, що перевізники, які працюють на міських маршрутах нарікають на несправедливу конкуренцію зі сторони приміських перевізників, які працюють виключно з готівкою, зупиняються на непогоджених зупинках тощо.