Про це пише пресслужба департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Під час чергування інспектор відділу протидії стихійній торгівлі департаменту муніципальної варти виявив вивіз бруду на проїзну частину дороги, що є порушенням вимоги п.п.11.3.1 п.11.3 Правил благоустрою міста Луцька.

Керівники, уповноваженні посадові особи будівельних організацій зобов’язані забезпечувати очистку транспортних засобів, не допускати винесення ґрунту на дороги, прибудинкові території, тротуари для чого обладнати виїзди з будмайданчиків твердим покриттям. Організувати ручну очистку, мийку транспортних засобів при виїзді, – пишуть муніципали.

Повідомляють, що відповідальна особа ПП «Алкан Плюс» завчасно не вжила заходів щодо очистки коліс великогабаритного авто та обладнання виїзду з будмайданчика твердим покриттям, в результаті чого забруднила проїзну частину вулиці Даньшина у місті Луцьку.

На порушника було склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення з вимогою терміново прибрати бруд з проїжджої частини дороги.

Норма вищезгаданої статті передбачає накладення штрафу від 850 до 1 700 гривень.