Від початку року споживчі ціни на Волині зросли на 4,2%.

Найбільше за цей період здорожчали олія, м'ясо птиці, хліб та цукор, – інформує «Суспільне Волині» з посиланням на головне управління статистики у Волинській області.

У порівнянні з лютим, березневі ціни на споживчому ринку збільшилися на півтора відсотка.

На що зросли ціни

Найбільше, на 9%, у порівнянні з попереднім місяцем, подорожчала соняшникова олія. Від початку року її ціна збільшилася на 21,5%. Підвищились також ціни на м'ясо птиці, продукти переробки зернових, фрукти, овочі, цукор, рибу та продукти з риби, рис, молоко, свинину, сметану. Вартість хлібу в містах області зросла від початку року на 5,9%. Ціна масла з січня зросла на 7,4%

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,4%, – кажуть в управлінні статистики. Тютюнові вироби зросли в ціні на 1,1%. Одяг і взуття подорожчали в березні на 12,7%, зокрема, одяг – на 14,6%, взуття – на 10,9%.

Що подешевшало

Водночас на споживчому ринку подешевшали яйця, макаронні вироби, яловичина і телятина на 4,0–0,5%. Також зменшилася ціна на безалкогольні напої. Також на Волині на 0,3% подешевшав зв'язок та послуги культури.

Натомість не змінними у порівнянні з лютим залишилися ціни на фармацевтичну продукцію. Плата за житло, воду, електроенергію та газ не змінилася у порівнянні з лютим.

Нагадаємо, в лютому в управлінні статистики теж повідомляли про зміни на споживчому ринку. Тоді подорожчали м'ясо птиці, цукор, олія, овочі, алкоголь та сигарети. Подешевшали яйця, свинина, рис, сметана ти сири.