Як правильно заповнити реквізит «Призначення платежу» і який реальний стан підприємництва на Волині, з‘ясовуємо з допомогою експертів.

Днями в Центрі розвитку підприємництва Луцького міського центру зайнятості провели тестування студентів ВНУ ім. Лесі Українки, які навчаються за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», визначили їх професійні нахили до ведення підприємницької діяльності. Наголосили, що потрібно мати економічні знання, знання з менеджменту, маркетингу та психології, бути відповідальним, цілеспрямованим, ініціативним, наполегливим, працелюбним, слід думати просторово, стратегічно, економічно, системно, логічно, та оперативно, вміти визначати стратегію розвитку, ставити реальні цілі й завдання, ризикувати, аналізувати, планувати, передбачати, приймати рішення, керувати персоналом, фінансами, виробництвом, якістю, йти на компроміс.

Дерегуляція є «win-win» стратегією для всіх її учасників

Дерегуляція не тільки полегшує життя підприємцям, дозволяє їм більше заробляти та, відповідно, сплачувати більше податків, а й вивільняє значні ресурси, які витрачаються на різні бюрократичні процедури бізнесом, державою і муніципалітетами. Разом з тим дерегуляція передбачає створення певних майданчиків комунікації між місцевою владою, бізнесом та громадськістю для впровадження збалансованих та ефективних регулювань, подолання бар'єрів, які стримують розвиток малого і середнього бізнесу, породжують корупцію і знижують інвестиційну привабливість. 

Саме за цією концепцією були реалізовані ініціативи Львівського регуляторного хабу та Відкритої регуляторної платформи у м. Вінниця, успішний досвід яких пропонується для ознайомлення і запозичення іншим регіонам.

Про реальний стан справ підприємництва у громадах на Волині і створення сприятливих умов ведення бізнесу ведучий Віктор Калитка спілкувався в студії ГІТ. Серед гостей:  Борис Карпус – міський голова Нововолинської територіальної громади, Оксана Киричук – співзасновниця ГО «Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя» й віртуально Тарас Хавунка – керівник Львівського регуляторного хабу.


 Покрокова інструкція для заповнення реквізиту «Призначення платежу» на переказ коштів на єдиний рахунок

Головне управління ДПС у Волинській області інформує:

1. Увійти до приватної частини електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua. Вибрати у вкладці «Вхідні/Вихідні документи» документ «Повідомлення про помилки в «Призначенні платежу» платіжного документа на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1407201.

Увійти у вкладку «Єдиний рахунок»/«Журнал повідомлень про помилки в «Призначенні платежу» платіжного документа на сплату коштів на єдиний рахунок».

2. Заповнити документ «Уточнення даних «Призначення платежу» платіжного документа на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1307301 шляхом зазначення належності платежу відповідному одержувачу не пізніше наступного робочого дня після отримання «Повідомлення про помилки в «Призначенні платежу» платіжного документа на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1407201.

3. Підписати документ «Уточнення даних «Призначення платежу» платіжного документа на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1307301 та відправити до ДПС.

4. Отримати квитанцію № 2 до документу «Уточнення даних «Призначення платежу» платіжного документа на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1307301 з результатом обробки про його успішне прийняття ДПС.

(Довідково: лист ДПС України від 13.04.21 №8937/7/99-00-12-09-04-07)