Сьогодні на території Луцької міської територіальної громади розпочалась екологічна толока «Чисте довкілля». Прибирання на території міста відбувається на 25-ти локаціях, проте основна увага зосереджена на прибережній зоні річки Стир.

Про це інформують на сайті Луцькради.

Наводять лад й у великих скверах нашого міста, ботанічному саду на Потебні та оглядовому майданчику поблизу Львівської.

У заході взяли участь працівники виконавчого комітету та виконавчих органів Луцької міської ради, депутати, представники громадських організацій, навчальних закладів міста.

Толока організована з метою привернути увагу мешканців міста Луцька до того, що природа потребує піклування. Наша щоденна поведінка призводить до того, що в місцях, неохоплених поточним прибиранням комунальними службами, за рік назбирується дуже багато сміття. Наша толока триває, фактично, тиждень. Значна частина підприємств, громадських організацій та небайдужних лучан виявили бажання та за сприятливої погоди виходили і прибирали у визначених раніше локаціях. Сьогодні буде засаджено сквер біля Собору Всіх Святих землі Волинської і висаджено перших 50 крупномірних саджанців, серед яких: катальпи, ялини, липи, сумахи, кипарисник, рекомендованих фахівцями. Вони збагатять видовий склад флори і фауни нашого міста, – розповіла начальник відділу екології Оксана Лисак.

Також толока проходить на 35-ти локаціях сіл, приєднаних до міста Луцька.