Двом екскерівникам Шацького національного парку повідомили про підозру в службовій недбалості, якою державі завдано збитків на майже 17 мільйонів гривень. 

Про це пише пресслужба Волинської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури двом колишнім керівникам Шацького національного природного парку – директору та тимчасовому виконувачу обов’язків директора – повідомили про підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 367 КК України).

Слідство вважає, що обидва посадовці у 2017 році внаслідок неналежного виконання посадових обов’язків, у порушення вимог чинного законодавства видали лісорубні квитки, на підставі яких проведено незаконні рубки формування і оздоровлення лісів на території об’єкта природно-заповідного фонду, чим державі завдано збитків на суму майже 17 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР у Львові.

Довідково: санкцією ч.2 ст. 367 КК України за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.