У п'ятницю, 30 квітня, провели пожежно-тактичні навчання з рятування потерпілих під час умовної пожежі на горищі 4-поверхового корпусу «А» Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС у Волинській області.

Також провели об’єктові тренування цивільного захисту щодо дій адміністарції та персоналу закладу на випадок надзвичайної ситуації, евакуації студентів з будівлі.

За легендою, пожежа виникла на горищі, вогонь перекинувся на учбові аудиторії, через сильне задимлення створилась загроза для студентів. Для рятування людей та гасіння пожежі на місце події прибуло загалом чотири пожежних автоцистерни, для рятування людей та гасіння покрівлі залучили автодрабину та колінчатий підйомник. Керівництво навчаннями здійснювали співробітники оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Волинській області.

Рятування чотирьох студентів провели за допомогою спеціальних додаткових масок від апаратів на стисненому повітрі рятувальники в складі ланки газодимозахисної служби. Рятування одного студента провели по автодрабині, після чого за її допомогою подали водяний ствол на гасіння покрівлі. Потерпілих та евакуйованих передали для огляду лікарям швидкої допомоги.

У навчаннях задіяли близько 40 рятувальників, сім одиниць техніки служби «101», карета швидкої допомоги, поліція, газова служба.

«У співпраці з адміністрацією ВУЗу та всіма задіяними службами навчання відбулись успішно, всі завдання виконано», – зазначив керівник навчань заступник начальника 1-го ДПРЗ підполковник служби цивільного захисту Руслан Безека.