З підвищенням температури повітря до 10 градусів вище нуля тварини Луцького зоопарку нюхом відчули настання тепла та весни. Вони повиходили із закритих вольєрів на прогулянку та чекають на відвідувачів, - каже директорка звіринцю Людмила Денисенко.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Ця зима була снігова та холодна. Однією з проблем у зоопарку було те, як дістатися до тварин, бо багато бокових доріжок доводилось розчищати від снігу, - розповіла директорка. Минулого року, коли зима була теплою, ведмеді навіть не впадали у сплячку, цього ж пішли на відпочинок та прокинулися наприкінці березня.

Нині у звіринці 1700 тварин різних видів.

Вперше у цьому році у відкритій клітці зимували папуги монахи-калита. Вони будували із гілок додаткові будинки, а годувальники намагалися усіляко покращити їхній раціон. Примати, їх зараз у зоопарку більше пів сотні, усю зиму були у вольєрах, - розповідає доглядачка Тетяна Пономарьова. Всі вони, за її словами, добре пережили зиму.

Їм було дуже сумно, вони рвалися, капуцини били в скло, бо вони так дають знак, що хочуть вийти, - каже Тетяна Пономарьова. Зима була холодна, встановлювали додаткові обігрівачі по вольєрах, де не вистачало температури.

Змінювали харчування, додавали каші м’ясні, фруктові 3-4 рази на тиждень. Поїли тварин фруктовим чаєм.

Майже всі тварини звіринцю вже вийшли у відкриті вольєри, на вулицю. Залишились лише мангобеї чорночубі, тому що в них народилося малятко і лемури, в яких теж поповнення.

Цього року в приматів планується новосілля. Сім’ї мавп-гамадрилів почали будувати новий вольєр, - розповіла годувальниця Ірина Пономарьова.

Не пережив цієї зими 17-річний лев Нік. Нагадаємо, тварина померла від старості, ветеринари намагалися допомогти леву, але вже нічого не могли вдіяти. Нині у звіринці шукають нового самця. Вже відгукнулися звіринці з інших регіонів, які можуть дати Луцькому зоопарку лева. Також тривають перемовини з іноземними колегами, – каже Людмила Денисенко.