Військовослужбовця Софія Подвальна - перша волинянка, яка отримала статус судді з практичної стрільби.

Стріляти, каже, вчилася на службі та на спецнавчанні у Львові, - йдеться на сайті Суспільне.Волинь.

Освоїти стрільбу дівчині допомогли - кікбоксинг та бокс. Прикордонниця - майстер спорту України з цих двох видів спорту. Саме здобуті навички у боксі допомогли їй стати вправною у стрільбі, - вважає Софія.

Дівчина каже: «У кікбоксингу застосовується координація і в стрільбі також». Важливо стежити куди направлена зброя, не тримати палець на курку і це потрібно швидко зрозуміти та застосовувати, - ділиться власними секретами перша на Волині жінка-суддя зі стрільби.

Судді на змаганнях оцінюють те, як рухається спортсмен, виконує різні завдання, наскільки влучно стріляє, чи стежить за вчасною зміною магазину та напрямком зброї, чи дотримується правили безпеки. За результатами оцінюваннями судді виносять свій вердикт, від якого залежить доля того чи іншого спортсмена. «Це дуже відповідально», - каже дівчина.

Нині Софія Подвальна готується до змагань, які відбудуться у Львові наприкінці квітня, там вона вперше буде у ролі судді.

Нагадаємо, суддівські знання Софія Подвальна здобула під час навчання у березні. Разом із нею у Львові навчалось ще 22 спортсменів. Дівчина стала єдиною жінкою-суддею з практичної стрільби у Волинській області.